Stamboomonderzoek

Wereldwijd onderzoek

Denkt u erover om uw stamboom in Nederland uit te gaan zoeken?
Of bent u op zoek naar geëmigreerde familie in het buitenland? Weet u niet precies hoe u uw onderzoek aan moet pakken?
Dan bent u hier aan het juiste adres.

Ik kan u helpen met het traceren van uw Nederlandse wortels maar ik kan u ook helpen met het speuren naar familie die over de hele wereld verspreid is.

Onderzoekspakketten

De onderzoekspakketten zijn afgestemde, gepersonaliseerde onderzoeken. Kenmerkend voor deze pakketen zijn dat ze alle kosten voor het reizen binnen Nederland, het verkrijgen van kopieën en al mijn uren omvatten. U betaalt dus een vaste prijs voor een inclusief onderzoek. Ik bied 3 verschillende pakketten aan.

Mocht u besluiten na de uitkomst en bestudering van de gegevens dat u nog verder wilt gaan met het onderzoek dan kunt u dit bij mij aangeven. Ik werk dan verder, in overleg, op uurtarief of maak een specifieke offerte voor u.

BRONS

onderzoekspakket

Dit is geschikt voor het zoeken van één familielijn (bijvoorbeeld de naam van een grootouder).

€ 250

Max  10 uur onderzoek.

ZILVER

onderzoekspakket

Geschikt voor degenen die twee familielijnen (bijvoorbeeld uw grootouders van vaderskant) uitgezocht willen hebben. Op verzoek kan uw onderzoek kosteloos worden ingebonden.

€ 300

Max  15 uur onderzoek.

GOUD

onderzoekspakket

Dit is van toepassing voor degenen die maximaal vier familielijnen (bijvoorbeeld alle namen van uw grootouders) willen laten uitzoeken. Op verzoek kan uw onderzoek kosteloos worden ingebonden.

€ 450

Max  20 uur onderzoek.

Ik zoek terug in de tijd zover de mij beschikbare bronnen dit toestaan. Afhankelijk van wat ik vinden kan, bevat een pakket een of meer van de volgende documenten:

 • Certificaten van geboorte en huwelijk en overlijdenakten, indien beschikbaar, tot maximaal 10 certificaten per achternaam
 • Testamenten en andere nalatenschappen achtergelaten door uw voorouders
 • Verslagen van dopen, huwelijken en begrafenissen uit parochieregisters
 • Indien van toepassing, gegevens over landerijen en ondernemingen van uw voorouders
 • Indien van toepassing, gegevens over militaire achtergronden
 • Indien van toepassing, gegevens over migratie en naturalisatie
 • Indien van toepassing, gegevens uit strafregisters
 • Indien van toepassing, gegevens uit armenzorg
 • Indien mogelijk, een analyse van uw familienaam, hun geografische oorspong en herkomst
 • Een stamboom grafiek
 • Indien beschikbaar, historische kaarten van het gebied waarin uw voorouders leefden
 • Een weergave van het gedane onderzoek
 • Advies voor verder onderzoek.

Mocht u besluiten na de uitkomst en bestudering van de gegevens dat u nog verder wilt gaan met het onderzoek dan kunt u dit bij mij aangeven. Ik werk dan verder, in overleg, op uurtarief of maak een specifieke offerte voor u.

Neem contact met mij op.

Zijn er extra kosten?

Als de gezochte gegevens op microfiche staan, zoals vaak bij parochieregisters en testamenten, en ik moet hiervan een print laten maken, worden er extra kosten in rekening gebracht.

Digitale fotografie kan noodzakelijk zijn wanneer documenten te oud en te fragiel zijn om te worden gekopieerd. Dit komt vooral voor bij documenten die zijn gebonden in oude jaargangen en boeken.

Extra geboorte-, huwelijks- en overlijdensakten worden in rekening gebracht, afhankelijk van de gemeente waar uw voorouders vandaan kwamen (er is geen vaste prijs voor deze documenten in Nederland). In geval van extra kosten zoals hierboven genoemd of anderzijds, neem ik altijd eerst contact met u op. Maar houdt u hier rekening mee wanneer u mij opdracht geeft tot onderzoek.

Woont u buiten Nederland en wilt u dat uw onderzoeksrapport (en kopieën van documenten) per post worden verzonden dan breng ik de portokosten in rekening. Als alternatief kan ik u het verslag en scans van originele documenten gratis per e-mail doorsturen.

Neem contact op voor meer informatie en om uw specifieke wensen te bespreken. Ik raadt u verder sterk aan dat u mijn Algemene Voorwaarden en Werkwijze en Veelgestelde Vragen doorleest alvorens u mij opdracht geeft tot onderzoek.