Wie ben ik

Sandra Klerks

 

Sinds 2009 biedt Klerks Genealogy haar diensten aan op het gebied van nalatenschaps- en stamboomonderzoek. Toch ligt de oorsprong van dit Leidse bedrijf al verder in het verleden.

Sandra Klerks begon zich rond haar zeventiende te interesseren voor genealogie. Het een familielid, actief als amateur genealoog, die haar kennis liet maken met de wereld van het stamboomonderzoek. Hoewel ze andere functies heeft vervuld, bleef de link met genealogie altijd aanwezig. Zo voerde ze in opdracht van derden tijdens haar studie enkele stamboomonderzoeken uit voor nazaten van Nederlandse immigranten in Canada.

Tijdens haar studie en de opvolgende jaren leerde ze meer over het werken met dossiers en de opbouw ervan. Iets dat later van pas zou komen tijdens haar verschillende onderzoeken.

In het verleden is Sandra werkzaam geweest als Internationale studenten coördinator voor de Universiteit Leiden. Daarna is ze werkzaam geweest als begeleider voor kinderen met licht-autistische aandoeningen. Deze zogeheten rugzakkinderen vielen in het regulier onderwijs buiten de boot. Ondertussen bleef ze zich wel bezighouden met onderzoeken op het gebied van genealogie.

De kans om van haar hobby haar beroep te maken volgde na de geboorte van haar dochter in 2009. Tijdens haar zwangerschapsverlof maakte ze kennis met het BBC-programma “Heir Hunters.” Het gevolg was een rondgang langs verschillende internationaal opererende bedrijven en organisaties op het gebied van genealogie, met daarin de mededeling dat zij zich aanbood als onderzoekster. Dit leidde ertoe dat in april 2009 Sandra Klerks Genealogisch Onderzoek het levenslicht zag.

Na een eerste opdracht uit Israël, volgde er nog vele opdrachten. Wellicht ben jij de volgende voor wie Sandra een onderzoek kan starten.

Neem contact op voor de mogelijkheden.

Waarom kies je voor Sandra?

Dankzij een breed netwerk van contacten binnen de (internationaal) archiefwereld, advocaten, notarissen, collega-onderzoekers, gemeenten en locals kan zijn een gedegen onderzoek doen. Dankzij haar verdiensten hebben enkele nationale en internationale programmamakers documentaires en series kunnen maken.

Zo was ze betrokken bij het succesvol oplossen van een vermissingszaak, door een link te leggen tussen een compositiefoto getoond in een Italiaanse krant en een vermist Vlaams echtpaar in 2008.

Sandra is autodidact, omdat er in Nederland geen opleiding is op het gebied van genealogie, en leert graag nieuwe dingen. Ze gaat voor de volle honderd procent voor haar onderzoek, met als doel duidelijkheid te geven en waar nodig mensen of instanties verder op weg te helpen.

Het helpt hierbij enorm dat zij beschikt over talenkennis (ze spreekt Nederlands, Engels, Duits, Frans en Italiaans). Omdat er in ons land geen opleidingen aangeboden worden op dit vakgebied, heeft ze besloten om een beroepsopleiding in Schotland te volgen.

Dankzij een heldere communicatie is Sandra een prima partner om samen mee te werken voor het oplossen van vragen omtrent afkomst en nalatenschap.

Vanuit haar kantoor in Leiden staat Sandra in contact met de rest van de wereld. Ze combineert haar baan als genealogisch onderzoekster met haar privéleven op een goede manier.

Ondanks de grote vraag naar haar werkzaamheden is er geen wachtlijst voor het doen van onderzoek. Wel moet men rekening houden dat in sommige gevallen het onderzoek langer kan duren, omdat de communicatie via verschillende kanalen plaatsvindt.